Нов протест срещу кариерите край Белащица ще блокира Околовръстния път на

...
Нов протест срещу кариерите край Белащица ще блокира Околовръстния път на
Коментари Харесай

Протестиращите искат намеса от Борисов и Цацаров за затварянето на кариерите над Белащица

Нов митинг против кариерите край Белащица ще блокира Околовръстния път на Пловдив в събота по обяд, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

" Исканията ни този път са за среща с главния прокурор Сотир Цацаров и самия министър-председател Бойко Борисов ", описа пред кореспондент на уеб страницата ни един от уредниците на недоволството Константин Георгиев. " Това са единствените, които могат да решат казуса, откакто редица институции си затварят очите за фрапиращи нарушавания. " По думите му три са в този момент настоящите залежи - две стопанисвани от " Пътища " и едно от " Холсим ".

Освен всичко протестиращи съумели да стигнат до информацията, че компания " ПИМК " има желание да създава две нови залежи за над 500 декара (Сантала и Сантала 1) и за това към този момент имат издадено разрешение за разработка на залежи за инертни материали.

" Когато са давани концесиите, Белащица не е била по този начин гъсто обитаема. Сега по права линия от местата, където се правят гърмежите, до къщите е към 500 метра ", разяснява Георгиев. По думите му настояванията ще са за твърдо преустановяване на в този момент настоящите и недопускане на нови. " Ако това не се случи, ще стигнем до радикални дейности ", безапелационен бе той и разясни, че тъкмо от премиера и основния прокурор чакат интервенция, с цел да свърши този филм.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР